Diskuze na téma: Stříbrný smrk opadavá

(0hlasů)
Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé
Autor: Nepřihlášený uživatel - Věra Sisrová , Vloženo: 27.5. 2022 09:39
Dobrý den.Chtěla bych vás poprosit o radu. Na zahradě u domu máme vzrostly stříbrný smrk. Bydlíme zde 4 roky a po letošní zimě začal strom opadávat a prosychat na některých jehličkách jsou tmavé tečky jehlice žloutnou a hnědou. Na koncích větví jsou nové přírust ky. Nejsme si jisti zda jde o sypavka smrkovou nebo mšice. Broučky jsem zatím nenašla. Myšice nám ale likvidují ibišky a některé druhy zeleniny.Na jehlicích jsou vidět drobné pavučinky a prach. Prosím o radu zda lze strom zachránit.děkuji

Autor: Štefan , Vloženo: 30.5. 2022 15:32
Dobrý den,

podle popisu (tmavé tečky, pavučinky) to může být jiný škůdce než mšice - svilušky smrkové, miniaturní roztoči. Vysávají jehličí a to pak postupně žloutne/usychá. Nějaká chemie na svilušky existuje, ale nevím zda při takovém rozsahu, vždy je dobré postřiky použít co nejdřív od prvního výskytu. Pokud jsou i na dalších rostlinách, likvidace bude o to obtížnější.
Poradil bych Vám strom alespoň prořezat a odlehčit, minimálně by potřeboval odstranit napadené větve. Při takovém vzrůstu a velikosti to ale vidím spíš na firmu, která se v tom dobře vyzná a zhodnotí situaci na místě. Je možné, že doporučí i radikální řešení.
Autor: Věra Sisrová, Vloženo: 13.6. 2022 07:15
Moc děkuji za radu.
Autor: Jan , Vloženo: 26.10. 2022 10:35
Máte na vlastní zahradě strom, který potřebuje seříznout nebo který překáží, nebo je dokonce nebezpečný? Máte štěstí, že jdu právě kolem! :-)

Co nabízím:

Odstraňování rizikových stromů
Plošné kácení
Těžba
Řezy korun stromů
Zdravotní, bezpečnostní a obvodové řezy

PORAZÍM JAKÝKOLI STROM.
KÁCÍM JE S RESPEKTEM A PROFESIONÁLNĚ.

https://www.kacim-stromy.cz/kaceni-stromu

723922416