V prostorném kroměřížském areálu se nacházejí dvě výstavní haly, zastřešené pavilony a šest jedinečných tematických zahrad. Unikátní je i Dětský a sportovní svět s mnoha zajímavými atrakcemi, který umožňuje prožít příjemně strávený čas účastníkům prakticky všech věkových kategorií.



Součástí široce zaměřené výstavy Floria Podzim je především typické japonské umění, ovšem i poradenská činnost ohledně pěstování a zahrádek má zde své vyhrazené místo, stejně jako možnost zakoupit vše potřebné pro zahradu a dům.

 „Je nám ctí, že můžeme hostit neobyčejnou výstavu unikátních bonsají a kamenů suiseki, a že můžeme tradiční japonské umění přiblížit všem návštěvníkům. Česká bonsajová asociace slaví 20. výročí svého založení a jsme rádi, že můžeme spolu s nimi významné jubileum oslavit na kroměřížském výstavišti. Návštěvníci se mohou těšit na výstavu desítek bonsají, dozví se veškeré informace o péči a budou probíhat odborné přednášky. Příchozí budou mít samozřejmě možnost si bonsaje nebo suiseki sami pořídit,“ říká organizátor výstavy Vojtěch Zahradník.

Zajímavá výstava zaujme jistě nejen pěstitele a zahrádkáře, návštěvníci se mohou navíc potěšit i pestrou přehlídkou okrasného ptactva a drobného zvířectva nebo ochutnávkou výborných moštů. Proběhne i tradiční soutěž „O nejlepší domácí štrůdl.“

O doprovodný hudební program se postará František Nedvěd, cimbálová skupina Réva a také tradiční krojovaná dechová hudba. Bohatý program pamatuje s mnoha atrakcemi i na dětské návštěvníky.

Místo konání: Výstaviště Floria, K Výstavišti 4069/8, Kroměříž

Kontakthttp://www.vystavistefloria.cz/vystavy/floria-podzim-2017

Termín
:  28.9.-1.10.2017, 9 – 17 hodin