Diskuze na téma: Reveň jak je to se šťavelany?
Existuje však výjimka, stará anglická odrůda Glaskin´s Perpetual, kterou je možné konzumovat celou sezonu. U ní k nadměrnému zvýšení obsahu kyseliny šťavelové nedochází.
Jinde na vebu je pravý opak: K odrůdám s malým obsahem šťavelanů patří např. ´Behrens Rabarber´, ´Dancer´s Early Red´, ´Rosenhagen´ a ´Hobday´s Gigant´ a s vysokým obsahem pak ´Glaskin´s Perpetual´, ´Spangsbjerg nr. 19´, ´Spangsbjerg nr. 116´, ´A Côte Rouge´ a ´Vroege Engelse´.
odrůda Glaskin´s Perpetual má nižší obsah šťavelanů a může se využít pro pozdější sklizeň,
viz odkaz (str. 22 a 64, bod 5.3.2):
http://docplayer.cz/161855600-Mendelova-univerzita-v-brne-zahradnicka-fakulta-v-lednici.html
max./min. teplota
18/0°C
28. Březen, Čtvrtek
-
29. Březen, Pátek
max./min. teplota 20/3°C min. přízemní teplota 3.8°C množství srážek 0mm -
30. Březen, Sobota
max./min. teplota 24/6°C min. přízemní teplota 6.5°C množství srážek 0mm -
31. Březen, Neděle
max./min. teplota 21/8°C min. přízemní teplota 8.2°C množství srážek 0mm