Diskuze na téma: Tmavnutí hlíz
Řadu let pěstuji brambory. Vždy jen z certifikované sadby a min. vždy 2-3 odrůdy každý rok. Stanoviště měním. Přihnojuji hnojivem na brambory a v průběhu vegetace superfosfátem.
Při konzumaci loňšǩé úrody se objevuje velmi výrazný a nepříjemný problém. Jde o odrůdy Dita a Adéla. Ve slupce je barva hlíz normální. Po uvaření začne docela velký podíl (30%) hlíz (bez ohledu na odrůdu) tmavnout a nabírat velmi odpornou zelenohnědou barvu. Také konzistence těchto hlíz je odlišná - tužší.
Co toho může být příčinou a co se s tím do budoucna dá dělat?
Budu vděčný za Vaše rady. Předem děkuji .
Zdravím.
max./min. teplota
16/0°C
25. Duben, Čtvrtek
-
26. Duben, Pátek
max./min. teplota 16/0°C min. přízemní teplota -0.5°C množství srážek 0mm -
27. Duben, Sobota
max./min. teplota 21/2°C min. přízemní teplota 2.5°C množství srážek 0mm -
28. Duben, Neděle
max./min. teplota 24/5°C min. přízemní teplota 5°C množství srážek 0mm