Diskuze na téma: Rebarbora v Červenci

(0hlasů)
Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé
Autor: Nepřihlášený uživatel - Barbora Srpová , Vloženo: 07.7. 2016 19:44
Dobrý den sklidila jsem ted na začátku července rebarboru a zavařila ji ale všude čtu že sklizet je nejlepší do konce června.Mohu se zeptat teda jaké hrozí nebezpečí když to cca o měsíc přetáhnu? A jestli hrozí nebezpečí otravy i po tepelné upravě?

Autor: Redakce , Vloženo: 07.7. 2016 20:06
Píšete, že jste sklízela rebarboru počátkem července, což není zas až tak o mnoho později, než je doporučený konec její sklizně (začátek poslední dekády června).

Pro včasné skončení sklizně rebarbory jsou dva hlavní důvody - abychom rostlinu příliš neoslabili nadměrným vylamováním řapíků a stačila "nabrat dech" pro příští rok a především skutečnost, že v řapících většiny druhů narůstá množství kyseliny šťavelové.

Samozřejmě, že i u rebarbory platí pravidlo "všeho s mírou". Tj. pokud budete zavařenou reveň konzumovat příležitostně a nebudou si ji dávat lidé, kterým ze zdravotních důvodů není doporučená (lidé s onemocněním ledvin), pak by neměl vzniknout žádný vážný problém.

Více v článku zveřejněném na našem webu Reveň - raná zelenina v roli ovoce http://www.zahrada-centrum.cz/clanky/nahled/4-reven-rana-zelenina-v-roli-ovoce