Diskuze na téma: Reveň jak je to se šťavelany?
Existuje však výjimka, stará anglická odrůda Glaskin´s Perpetual, kterou je možné konzumovat celou sezonu. U ní k nadměrnému zvýšení obsahu kyseliny šťavelové nedochází.
Jinde na vebu je pravý opak: K odrůdám s malým obsahem šťavelanů patří např. ´Behrens Rabarber´, ´Dancer´s Early Red´, ´Rosenhagen´ a ´Hobday´s Gigant´ a s vysokým obsahem pak ´Glaskin´s Perpetual´, ´Spangsbjerg nr. 19´, ´Spangsbjerg nr. 116´, ´A Côte Rouge´ a ´Vroege Engelse´.
odrůda Glaskin´s Perpetual má nižší obsah šťavelanů a může se využít pro pozdější sklizeň,
viz odkaz (str. 22 a 64, bod 5.3.2):
http://docplayer.cz/161855600-Mendelova-univerzita-v-brne-zahradnicka-fakulta-v-lednici.html
max./min. teplota
17/-4°C
19. Březen, Úterý
-
20. Březen, Středa
max./min. teplota 19/0°C min. přízemní teplota -0.2°C množství srážek 0mm -
21. Březen, Čtvrtek
max./min. teplota 17/5°C min. přízemní teplota 5°C množství srážek 0.2mm -
22. Březen, Pátek
max./min. teplota 16/6°C min. přízemní teplota 6.5°C množství srážek 0mm