Diskuze na téma: Reveň jak je to se šťavelany?

(0hlasů)
Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé
Autor: Nepřihlášený uživatel - Hana Doležalová , Vloženo: 22.2. 2021 10:08
Váš komentář
Existuje však výjimka, stará anglická odrůda Glaskin´s Perpetual, kterou je možné konzumovat celou sezonu. U ní k nadměrnému zvýšení obsahu kyseliny šťavelové nedochází.

Jinde na vebu je pravý opak: K odrůdám s malým obsahem šťavelanů patří např. ´Behrens Rabarber´, ´Dancer´s Early Red´, ´Rosenhagen´ a ´Hobday´s Gigant´ a s vysokým obsahem pak ´Glaskin´s Perpetual´, ´Spangsbjerg nr. 19´, ´Spangsbjerg nr. 116´, ´A Côte Rouge´ a ´Vroege Engelse´.

Autor: Dáša , Vloženo: 22.2. 2021 16:10
Dobrý den,

odrůda Glaskin´s Perpetual má nižší obsah šťavelanů a může se využít pro pozdější sklizeň,
viz odkaz (str. 22 a 64, bod 5.3.2):

http://docplayer.cz/161855600-Mendelova-univerzita-v-brne-zahradnicka-fakulta-v-lednici.html

Používáme cookies za účelem personalizace webu, reklamy a zlepšení našich služeb. Pokračováním souhlasíte s jejich použitím. Více informací OK