Diskuze na téma: Reveň jak je to se šťavelany?
Existuje však výjimka, stará anglická odrůda Glaskin´s Perpetual, kterou je možné konzumovat celou sezonu. U ní k nadměrnému zvýšení obsahu kyseliny šťavelové nedochází.
Jinde na vebu je pravý opak: K odrůdám s malým obsahem šťavelanů patří např. ´Behrens Rabarber´, ´Dancer´s Early Red´, ´Rosenhagen´ a ´Hobday´s Gigant´ a s vysokým obsahem pak ´Glaskin´s Perpetual´, ´Spangsbjerg nr. 19´, ´Spangsbjerg nr. 116´, ´A Côte Rouge´ a ´Vroege Engelse´.
odrůda Glaskin´s Perpetual má nižší obsah šťavelanů a může se využít pro pozdější sklizeň,
viz odkaz (str. 22 a 64, bod 5.3.2):
http://docplayer.cz/161855600-Mendelova-univerzita-v-brne-zahradnicka-fakulta-v-lednici.html
max./min. teplota
12/0°C
22. Říjen, Středa
-
23. Říjen, Čtvrtek
max./min. teplota 15/8°C min. přízemní teplota 8.8°C množství srážek 3.3mm -
24. Říjen, Pátek
max./min. teplota 10/5°C min. přízemní teplota 5.2°C množství srážek 0mm -
25. Říjen, Sobota
max./min. teplota 9/3°C min. přízemní teplota 3.5°C množství srážek 0mm