Diskuze na téma: Podzimní sklizeň rebarbory?

(0hlasů)
Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé
Autor: Nepřihlášený uživatel - Anonym , Vloženo: 02.10. 2015 00:00
Máme i teď na začátku podzimu (září/říjen) krásnou rebarboru. Ale všude čtu, že sklizeň je pouze do konce června. Co se stane, když si z řapíků upečeme buchtu i teď na podzim? Eventuálně proč se nemůže ta rebarbora jíst na podzim a v létě?

Autor: Nadezda Vlachová , Vloženo: 06.10. 2015 11:57
Většinu odrůd reveně (Rheum rhabarbarum) je vhodné konzumovat opravdu pouze začátkem sezony, tedy přibližně do sv. Jana (24. června). Později, v době, kdy rostlina přechází do květu, se v řapících výrazně zvyšuje obsah kyseliny šťavelové (hrozí problémy s ledvinami).
Existuje však výjimka, stará anglická odrůda Glaskin´s Perpetual, kterou je možné konzumovat celou sezonu. U ní k nadměrnému zvýšení obsahu kyseliny šťavelové nedochází.
Dalším důvodem, proč není vhodné sklízet rebarboru celoročně je skutečnost, že rostlina potřebuje načerpat živiny pro další sezónu.
Proto, pokud nepěstujete výše zmíněnou odrůdu vhodnou k celoroční sklizni, a přesto máte rebarboru rádi, zvolte některý z vhodných způsobů jejího uchování. Více v článku Co s nadbytkem rebarbory?

Používáme cookies za účelem personalizace webu, reklamy a zlepšení našich služeb. Pokračováním souhlasíte s jejich použitím. Více informací OK