Diskuze na téma: Nejvhodnější čas na sklizeň dobromysli

(0hlasů)
Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé
Autor: Nepřihlášený uživatel - Anonym , Vloženo: 17.6. 2013 00:00
Už mohu sklízet dobromysl? A nebo mám ještě raději nějaký čas počkat?

Autor: Emil , Vloženo: 17.6. 2013 03:00
Dobromysl obecnou (Origanum vulgare) je nejvhodnější sklízet těsně před rozkvetením. Po rozkvětu se totiž přesouvají éterické oleje obsažené v listech do květů. Pro přípravu pokrmů můžete používat čerstvé lístky. Pokud se rozhodnete pro sušení, pak dejte pozor na teploty nad 30°C. Aromatické oleje jsou citlivé na teplo a při teplotě nad 30°C se uvolňují, oregano ztrácí své aroma. Pokud chcete kvetení oddálit, můžete stonky zaštipovat. Zaštípnuté stonky se rozvětví a kvetení se oddálí.

Používáme cookies za účelem personalizace webu, reklamy a zlepšení našich služeb. Pokračováním souhlasíte s jejich použitím. Více informací OK