Diskuze na téma: Sklovité brambory

(0hlasů)
Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé
Autor: Nepřihlášený uživatel - František Mahdal , Vloženo: 26.6. 2017 11:48
Mám dotaz - co ovlivní kvalitu uskladněných brambor? U odrůdy Adéla se letos objevilo větší množství hlíz, které byly tvrdé, málo klíčily oproti jiným odrůdám, které byly skladovány za stejných podmínek, a po uvaření neměly dobrou chuť a brzy černaly. Mohlo být příčinou i pokosení nati a předčasná sklizeň. Děkuji.

Autor: Redakce , Vloženo: 27.6. 2017 20:32
Dobrý den, na kvalitu uskladněných brambor má podstatný vliv více faktorů. Jsou to především druh odrůdy (Adéla by měla mít delší dobu skladovatelnosti), podmínky při sklizni, kvalita skladovacího prostoru (teplota, vlhkost, větrání), vrstvení uložených brambor a v neposlední řadě i průběh počasí v daném roce. Některé užitečné informace k Vašemu dotazu najdete v článku "Kdy sklízet brambory":
http://zahrada-centrum.cz/clanky/nahled/266-kdy-sklizet-brambory.
Černání brambor může být způsobeno také mechanickým poškozením při manipulaci v době uskladňování nebo vlivem nějakého tepelného šoku, příp. plísňovým onemocněním. Pokud všechny uvedené možnosti vylučujete, přichází v úvahu i horší kvalita dané konkrétní odrůdy.

Používáme cookies za účelem personalizace webu, reklamy a zlepšení našich služeb. Pokračováním souhlasíte s jejich použitím. Více informací OK