Diskuze na téma: Tmavnutí hlíz
Řadu let pěstuji brambory. Vždy jen z certifikované sadby a min. vždy 2-3 odrůdy každý rok. Stanoviště měním. Přihnojuji hnojivem na brambory a v průběhu vegetace superfosfátem.
Při konzumaci loňšǩé úrody se objevuje velmi výrazný a nepříjemný problém. Jde o odrůdy Dita a Adéla. Ve slupce je barva hlíz normální. Po uvaření začne docela velký podíl (30%) hlíz (bez ohledu na odrůdu) tmavnout a nabírat velmi odpornou zelenohnědou barvu. Také konzistence těchto hlíz je odlišná - tužší.
Co toho může být příčinou a co se s tím do budoucna dá dělat?
Budu vděčný za Vaše rady. Předem děkuji .
Zdravím.
max./min. teplota
12/0°C
31. Říjen, Pátek
- 
                    
                    1. Listopad, Sobota max./min. teplota 15/2°C min. přízemní teplota 2.8°C množství srážek 0mm 
- 
                    
                    2. Listopad, Neděle max./min. teplota 13/8°C min. přízemní teplota 8°C množství srážek 4.1mm 
- 
                    
                    3. Listopad, Pondělí max./min. teplota 11/4°C min. přízemní teplota 4°C množství srážek 0mm 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                