Diskuze na téma: Tmavnutí hlíz
Řadu let pěstuji brambory. Vždy jen z certifikované sadby a min. vždy 2-3 odrůdy každý rok. Stanoviště měním. Přihnojuji hnojivem na brambory a v průběhu vegetace superfosfátem.
Při konzumaci loňšǩé úrody se objevuje velmi výrazný a nepříjemný problém. Jde o odrůdy Dita a Adéla. Ve slupce je barva hlíz normální. Po uvaření začne docela velký podíl (30%) hlíz (bez ohledu na odrůdu) tmavnout a nabírat velmi odpornou zelenohnědou barvu. Také konzistence těchto hlíz je odlišná - tužší.
Co toho může být příčinou a co se s tím do budoucna dá dělat?
Budu vděčný za Vaše rady. Předem děkuji .
Zdravím.
max./min. teplota
24/0°C
18. Září, Čtvrtek
-
19. Září, Pátek
max./min. teplota 27/12°C min. přízemní teplota 12.2°C množství srážek 0mm -
20. Září, Sobota
max./min. teplota 28/10°C min. přízemní teplota 10.2°C množství srážek 0mm -
21. Září, Neděle
max./min. teplota 29/13°C min. přízemní teplota 13°C množství srážek 0mm