Miltonie - maceškovitá orchidejV Zahradnickém centru Chládek v pražských Střešovicích letos připravili již 5. prodejní výstavu orchidejí. Návštěvník do ní vstupuje branou z proutí a větviček, to vše doplněné mechem, lišejníky a kapradím. Oblouk brány zdobí poněkud rozpustile aranžovaný můrovec (Phalaenopsis) – visí vzhůru nohama, pardon, kořeny.



I další aranžmá jsou velmi působivá: fialově kvetoucí vandy skvěle kontrastují s mechovým pozadím. Na něm vynikají i robustní listy a bohatě rozvětvené vzdušné kořeny. Iluzi divoké přírody dokreslují staré větve porostlé lišejníky i mohutné šlahouny břečťanu.

Součástí výstavy je poradenství v pěstování orchidejí. Oblibě se těší možnost přesazení orchidejí, které si zákazníci přinesou z domova či sesazování a zdobení vybraných rostlin. Zlatým hřebem výstavy jsou ukázky svatebních kytic z orchidejí.

Na výstavě můžete obdivovat orchideje z těchto rodů: Brassada, Brassia (pavoučí orchidej), Burrageara, Cambria, Cattleya (Katka), Cymbidium (člunatec), Dendrobium (stromobytec), Epicattleya, Ludisia, Miltassia, Miltonia (miltonie), Miltoniopsis, Oncidium, Paphiophedilum (střevíčník), Phalaenopsis (můrovec), Vanda, Vanilla (vanilka) a Zygopetalum (chomoutovka).

střevíčníkMísto konání: Zahradnické centrum Chládek, Praha 6, Střešovická 47

Kontakt: www.zahradnictvi-chladek.cz

Termín: 19. - 22. 2. 2015, prodlouženo do 1. března 2015

Přehled zahradních center, která v roce 2015 pořádají Dny kouzelných orchidejí

  • ZC Brabec, Modřice u Brna, 20. 2. – 1. 3. 
  • Chládek ZC, Praha 6, 19. – 22. 2. 
  • AZ GARDEN, Pardubice, 28. – 1. 3. 
  • Zahrada Lisý, Králův Dvůr u Berouna 20. – 22. 2. 
  • ZC FERENČÍK, České Budějovice, 28. 2. – 1. 3. 
  • Zahradnictví Líbeznice, 21. – 22. 2. 
  • Zahradnictví Dvořák a syn, Teplice, 28. 2. – 1. 3.