Diskuze na téma: Napadení buxusu

(0hlasů)
Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé
Autor: Nepřihlášený uživatel - Táňa Hrnčiříková , Vloženo: 08.8. 2016 08:42
Po návratu z dovolené jsem z hrůzou zjistila, že všechny Krušpánky co mám jsou úplně jako suché. Je možná nějaká choroba, která zničí všechny plůtky, zástřihy během 12 dní? Když jsem odjížděla byli krásně zelené.
Děkuji za odpověď

Autor: Redakce , Vloženo: 08.8. 2016 09:05
Bohužel, podobné zklamání po návratu z dovolené čekalo na mnoho dalších pěstitelů buxusů. S největší pravděpodobností i u vás řádil zavíječ zimostrázový. Buď ještě najdete v keři jeho housenky, případně už by se mohly objevit i kukly.

Neuvádíte, v které části republiky žijete. Podle ohlasů, které napsali čtenáři pod článek Housenky zavíječe likvidují buxusy http://www.zahrada-centrum.cz/clanky/nahled/610-housenky-zavijece-likviduji-buxusy se zdá, že právě na přelomu července a srpna řádění zavíječe zimostrázového zasáhlo řadu částí naší republiky.

Zatím se nám ozvali čtenáři z Uherského Brodu, Zlína, Brna, Pardubic, Ostravy, Postoloprt na Lounsku, Olomouce, od přehrady Seč, Prahy, okolí Kralup nad Vltavou a Přerova.

Doporučujeme pročíst diskusi pod zmiňovaným článkem, čtenáři se podělili o své zkušenosti - čím se škůdce snažili likvidovat. Někteří už mají zkušenosti s napadením v minulém roce a některé keře jim přežily.
Autor: Jan Lekys, Vloženo: 29.5. 2017 07:51
I u nás na hodonínsku se tato choroba objevila . Máme úplně zničené zimostrázy . Pro jistotu jsme včechny vykopali a spálili , poněvadž byly nějak divně seschlé bez zeleně a nových výhonků