• pomněnka v kombinaci s tulipány vypadá skvěle

    Pomněnka, pomněnkovec nebo pupkovec?

    , 0 komentářů

    Květy pomněnek patří k naší jarní klasice. Jsou důvěrně známé i těm, kteří se jinak o rostliny nezajímají. Tyto nenáročné, většinou blankytně modré kvítky, zdobí nejeden zahradní kout. Je-li vám líto, že odkvětem jejich krása končí, představíme vám jejich příbuzné z čeledi brutnákovitých: poměnkovec a pupkovec.

  • velikonoční dekorace z proutí a mechu

    Velikonoční dekorace na poslední chvíli

    , 0 komentářů

    Nestíháte a přesto byste rádi vyčarovali nějakou osobitou velikonoční dekoraci? Zkuste se inspirovat v našem článku. Přinášíme nápady, na jejichž realizaci nepotřebujete žádné zvláštní nářadí ani dovednosti. Snadno tak můžete k tvoření přizvat i děti.

  • tradiční proutěný plot na Ukrajině

    Proutěné prvky osvěží i moderní zahradu

    , 0 komentářů

    Výrobky z proutí vrb a lísek nemusí být zdaleka jen krátkodobou ozdobou venkovských zahrad. Jejich využití může být mnohem širší. Poradíme vám, jak si jednodušší prvky připravit svépomocí. Pokud toužíte uplatnit proutí na větší ploše, nahlédněte do nabídky specializovaných výrobců. Její součástí bývá kromě vysoké estetické hodnoty také garance dlouhé životnosti.

  • Mák potřebuje vhodné sousedy

    Mák v zahradě potřebuje vhodné sousedy

    , 0 komentářů

    Květy máků jsou krásné. A to nejen těch okrasných, ale i těch docela obyčejných, divokých. Bohužel, většina druhů kvete jen velmi krátce. Pokud patříte k těm, kteří tyto atraktivní květy milují, nemusíte je ve své zahradě postrádat. Určitě jim však pečlivě zvolte vhodné sousedy. Jedině tak neztratí zahradní kout eleganci ani po opadání okvětních lístků.

  • přesazování

    Pomůžete nám vylepšit web?

    , 0 komentářů

    Zatímco běžně se snažíme nabízet inspiraci vám, tentokrát se na vás obracíme s prosbou o pomoc a radu. Ať už patříte mezi naše pravidelné čtenáře a nebo jste se na náš web dostali náhodou, potěší nás vaše názory na náš web. Naším přáním je nejen nabídnout čtenářům zajímavé a užitečné informace, ale celkově co nejlepší fungování webu. 

  • rychlené květiny vám nabídnou jaro v předstihu

    Zkraťte si čekání na jaro

    , 0 komentářů

    Je sice teprve počátek března, ale sluneční paprsky už některé dny hřejí velmi příjemně. A tak není divu, že se mnozí z nás nemohou dočkat, až jaro opravdu vypukne v plné síle a kráse. Nabízíme vám inspiraci, jak si čekání na jaro zkrátit a zpříjemnit.

  • stará třešeň - mrtvé dřevo

    Příběh jednoho stromu

    , 0 komentářů

    Když má ovocný strom svá nejlepší léta za sebou, jen těžko můžeme očekávat větší úrodu. Plodí stále méně, některé větve odumírají. Ale přesto nám ho bývá líto porazit. Za společně prožitá léta nám tak či onak vstoupil do života a najednou by měl zmizet?

  • starší děti dokáží pečovat o svěřené rostliny velmi pečlivě

    Patří květiny do dětského pokoje?

    , 0 komentářů

    Vhodně zvolené a bezpečně umístěné rostliny do dětského pokoje určitě patří. Nejen že přidají do pokojíčku kus živé přírody, ale při péči o ně se děti učí zodpovědnosti. Vybírat je však musíme opravdu velmi pečlivě. Hlavním kritériem by mělo být bezpečí. A to nejen květin, ale i našich potomků.