• Clematis na kamenné zdi

    Plamének ozdobí ploty i staré zdi

    , 0 komentářů

    Pokud zvolíte vhodný kultivar, můžete se těšit, že vám Clematis zkrášlí i méně zajímavá zákoutí zahrady nejen svými květy, ale i mnohem později svými atraktivními semeny. Vybírejte tedy nejen podle tvaru a barvy květů, ale zvažte také nároky na stanoviště. V neposlední řadě zvažujte rychlost růstu a hlavní období kvetení.

  • děti rády pomáhají se zaléváním

    Minizáhon – ideální hřiště pro malé zahradníky

    , 0 komentářů

    Pokud se mluví o dětech na zahradě, většinou úvahy končí pouze tím, jak vhodně umístit pískoviště, houpačku případně prolézačku, skluzavku či trampolínu. Proč ale nenabídnout dětem prostor v podobě menšího záhonku, na kterém si samy zvolí, co budou pěstovat? Možná, že je právě ony zahradnické pokusy zaujmou natolik, že jednou zatouží po vlastní zahradě.

  • balkonovky nemusejí být jen za okny či na balkoně

    Petúnie udělají radost i mimo balkon

    , 0 komentářů

    Pokud nemáte balkon ani vhodný prostor pro truhlíky za okny, nemusíte se petúnií vzdávat. V klasických záhonech se většině druhů u nás příliš nedaří. Ale stačí, když pro ně připravíte prostor v nádobách. Pak vám pomohou zkrášlit zákoutí vaší zahrady.

  • oblíbenou rostlinou, které sešlap nevadí, je trpasličí mateřídouška

    Vyspárujte chodník rostlinami

    , 0 komentářů

    Nebaví vás čistit spáry mezi kameny zahradních cest? Chodník se spárami osázenými vhodnými rostlinami vám ušetří spoustu práce. Představíme vám trvalky, kterým nějaké to šlápnutí nevadí. Výhodou je, že nerostou do výšky a tak odpadá starost s jejich sekáním. A navíc mnohé z nich pěkně kvetou.

  • houpačka ze staré pneumatiky

    Houpačky potěší mrňata i puberťáky

    , 7 komentářů

    Vhodně zvolená a umístěná houpačka dokáže děti nejen na nějaký čas zabavit, ale zvlášť ty starší i pořádně rozpohybovat. Možná, že k jejímu zavěšení nebudete muset budovat žádnou složitou konstrukci. Někdy dostatečnou službu odvede stará pneumatika zavěšená na větvi starého stromu. Ale vybírat můžete i z modernějších variant.

  • jemná elegance: růžové růže, modré černuchy a bílé fialy

    Nejkrásnější letní kytice: inspirujte se vlastní zahradou

    , 0 komentářů

    Zatímco v zimě důmyslně rychlíme větvičky, abychom vyčarovali aspoň nějaký kvítek, v létě je kolem nás květů tolik, že je někdy pro samou další práci nestíháme vnímat.

  • starý herbář

    Herbář nemusí být jen školní zlo

    , 1 komentář

    Tentokrát vám nabídneme inspiraci školním herbářem. Nebojte se, v žádném případě nepůjde o trápení s určováním rostlin. Spíš se zkuste na zahrádce, či v místě dovolenkového pobytu, důkladně porozhlédnout. Objevujte rostliny různých barev, tvarů a struktur vhodných k lisování. Budou se hodit nejen pro netradiční pozdrav z dovolené, ale i jako základ k řadě originálních dárků.

  • marmeláda přizdobená kusem přírodní juty

    Marmeládám sluší juta, kanafas i háčkované kloboučky

    , 0 komentářů

    Kdo má na zahradě bohatou úrodu ovoce, většinou nikdy nestačí všechny plody zkonzumovat čerstvé. Jedním z oblíbených řešení bývá výroba džemů či marmelád. Nabízíme inspiraci, jak vaši domácí produkci povýšit na originální dárek.