• bílé sněženky ve společnosti žlutých talovínů

    Barevné koberce z drobných cibulovin

    , 0 komentářů

    Inspiraci pro využití drobných cibulovin najdete v přírodě i v botanických zahradách. Stačí se důkladně rozhlédnout, případně udělat pár snímků a pak najít na svém pozemku podobně vhodné místo. Drobné kvítky zvlášť dobře vypadají ve větších plochách. Pro tento účel se výtečně hodí rostliny, které rády zplaňují.

  • Phalaenopsis čili můrovec, orchidej vhodná pro začátečníky

    Orchideje mohou ozdobit i vaše okno

    , 2 komentáře

    Pokud se při procházce zadíváte lidem do oken, možná budete překvapeni, na kolika parapetech kvetou orchideje. Často vedle sebe stojí hned několik bohatě rozkvetlých rostlin. Váháte, zda byste zvládli v domácích podmínkách orchideje pěstovat? Zkuste to!

  • plody okrasných jabloní milují ptáci

    Okrasná jabloň pro vaši zahradu

    , 0 komentářů

    Okrasné jabloně jsou přímo ukázkovým příkladem šlechtitelských možností. Zatímco u jabloní v ovocných sadech toužíme po co největších plodech, atraktivní chuti a včasném zrání, v okrasných zahradách je tomu naopak. Drobné plody jsou vítány a pozdní zrání je předností.

  • odměnou za práci na zahradě nejsou jen plody, ale i pohled na kvetoucí záhony

    Obsah webu je i ve vašich rukou

    , 0 komentářů

    Počátek kalendářního roku je ideálním časem pro malé ohlédnutí. Zvlášť, když je v tuto dobu většina zahradních aktivit výrazně utlumena. V redakci využíváme tento oddechový čas nejen k plánování nové sezóny, ale také k malému zamyšlení nad rokem minulým.

  • Barvené šišky jako nevšední vánoční dekorace

    Nevšední dekorace ze šišek

    , 0 komentářů

    Na zahradě nebo při procházce v lese můžeme objevit rozmanité poklady. Mezi nimi zaujímají své místo i šišky, tradiční symbol Vánoc. Šišky jsou se svými specifickými vlastnostmi neuvěřitelně důmyslným přírodním materiálem a hodí se pro různé formy dekorování.

  • srdce z březové kůry

    Vánoční dekorace z břízy

    , 0 komentářů

    Máte chuť využít na vánoční dekorace v našich končinách méně tradiční, ale přesto zcela přírodní materiál? Zkuste břízu. Z její kůry můžete vyrobit nejen zajímavé ozdoby, ale také originální jmenovky k dárkům. Drobnými větvičkami snadno přizdobíte svícen, kterému to zvlášť dobře bude slušet na terase.

  • borůvková směs ve skleničce pro pečený čaj

    Vánoční pečený čaj aneb potěšení nejen sváteční

    , 0 komentářů

    V průběhu adventního období často zažíváme místo zamyšlení a zklidnění mysli v duchu tradičních náboženských zvyklostí spíše nervozitu. Uklízíme, nakupujeme a doháníme vše potřebné. Vánoční náladu však nemusíme odkládat až na Štědrý večer, můžeme si ji vytvořit už nyní. Nabízíme vám voňavý recept, který vás potěší a zahřeje na těle i na duši.

  • adventní svícen z vydlabaného pomeranče

    Adventní maličkosti

    , 0 komentářů

    Nejen klasický adventní věnec pomůže navodit atmosféru nadcházejících svátků. Nabízíme vám několik nápadů, jak svátečně vyzdobit byt s minimálními náklady finančními i časovými. A co víc – do výroby těchto originálních dekorací můžete zapojit i děti.