Diskuze na téma: Skladování kořenové zeleniny
K uskladnění zeleniny je třeba pečlivě vybrat pouze zdravé kusy, bez známek jakéhokoliv poškození či napadení škůdci. Některé druhy ke skladování vhodné nejsou (např. mrkev karotka). Zeleninu před uskladněním nemyjeme, pouze necháme kořeny dobře uschnout, ukroutíme nať a ručně očistíme od hlíny. Doporučujeme uchovávat ji na chladném místě v bedničkách mezi vrstvami písku nebo drcené borky. Do sklepa neukládáme společně s kořenovou zeleninou jablka.
Pozornost je třeba věnovat i skladovacímu prostoru, každoročně ho vyčistit, příp. ošetřit proti plísním, a zajistit vhodnou teplotu i větrání. Uskladněnou zeleninu pravidelně kontrolujeme a případné i lehce poškozené kusy odstraňujeme, abychom zamezili dalším ztrátám.
max./min. teplota
26/0°C
20. Květen, Pondělí
-
21. Květen, Úterý
max./min. teplota 22/11°C min. přízemní teplota 11.2°C množství srážek 3.1mm -
22. Květen, Středa
max./min. teplota 17/13°C min. přízemní teplota 13°C množství srážek 1.7mm -
23. Květen, Čtvrtek
max./min. teplota 22/12°C min. přízemní teplota 12°C množství srážek 0.3mm