Diskuze na téma: Tmavnutí hlíz
Řadu let pěstuji brambory. Vždy jen z certifikované sadby a min. vždy 2-3 odrůdy každý rok. Stanoviště měním. Přihnojuji hnojivem na brambory a v průběhu vegetace superfosfátem.
Při konzumaci loňšǩé úrody se objevuje velmi výrazný a nepříjemný problém. Jde o odrůdy Dita a Adéla. Ve slupce je barva hlíz normální. Po uvaření začne docela velký podíl (30%) hlíz (bez ohledu na odrůdu) tmavnout a nabírat velmi odpornou zelenohnědou barvu. Také konzistence těchto hlíz je odlišná - tužší.
Co toho může být příčinou a co se s tím do budoucna dá dělat?
Budu vděčný za Vaše rady. Předem děkuji .
Zdravím.
max./min. teplota
26/0°C
20. Květen, Pondělí
-
21. Květen, Úterý
max./min. teplota 22/11°C min. přízemní teplota 11.2°C množství srážek 3.1mm -
22. Květen, Středa
max./min. teplota 17/13°C min. přízemní teplota 13°C množství srážek 1.7mm -
23. Květen, Čtvrtek
max./min. teplota 22/12°C min. přízemní teplota 12°C množství srážek 0.3mm