Diskuze na téma: Tmavnutí hlíz
Řadu let pěstuji brambory. Vždy jen z certifikované sadby a min. vždy 2-3 odrůdy každý rok. Stanoviště měním. Přihnojuji hnojivem na brambory a v průběhu vegetace superfosfátem.
Při konzumaci loňšǩé úrody se objevuje velmi výrazný a nepříjemný problém. Jde o odrůdy Dita a Adéla. Ve slupce je barva hlíz normální. Po uvaření začne docela velký podíl (30%) hlíz (bez ohledu na odrůdu) tmavnout a nabírat velmi odpornou zelenohnědou barvu. Také konzistence těchto hlíz je odlišná - tužší.
Co toho může být příčinou a co se s tím do budoucna dá dělat?
Budu vděčný za Vaše rady. Předem děkuji .
Zdravím.
max./min. teplota
22/0°C
18. Květen, Sobota
-
19. Květen, Neděle
max./min. teplota 22/0°C min. přízemní teplota 9°C množství srážek 0mm -
20. Květen, Pondělí
max./min. teplota 25/9°C min. přízemní teplota 9.2°C množství srážek 0.3mm -
21. Květen, Úterý
max./min. teplota 23/10°C min. přízemní teplota 10.8°C množství srážek 0.4mm