kvetoucí živé kameny - LithopsV pořadí 49. jarní výstavu kaktusů a sukulentů pořádá v první polovině června Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty UK a Spolek pěstitelů kaktusů a sukulentů. Ve skleníku můžete obdivovat exotické sukulenty, včetně tak zvaných živých kamenů (Lithops), nechybí ani sukulenty sesazované v miskách. Speciální část výstavy je věnována zástupcům rodu Stenocactus, jejichž domovinou je Mexiko.



Tradiční součástí výstavy je prodej kaktusů a sukulentů a dalších kaktusářských potřeb (odborná literatura, květníky, substráty). Členové pořádajícího spolku zajišťují v průběhu výstavy také poradenskou služba.

Tradice organizovaného kaktusářství v Praze má dlouhou historii. Její začátky sahají do roku 1922. Pražský Spolek se tak po německém a holandském stal třetím kaktusářským společenstvím v Evropě. První výstavu uspořádali čeští kaktusáři již necelý rok po ustavení Spolku, v 1923 na Žofíně. V současnosti spolek organizuje kromě jarní výstavy ještě podzimní (září).

Místo konání: skleníky Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty UK v Praze, Na Slupi 16, Praha 2

Kontakt: www.spks.cz

Termín: 28. 5. 2016 - 12 6. 2016, denně 10 – 18 hodin, 12. 6. pouze do 16. hodin
11.června proběhne v Botanické zahrad muzejní noc. Během této akce budou skleníky s výstavou pro veřejnost přístupné také.