• Rozkvetlá louka místo anglického trávníku

    Rozkvetlá louka místo anglického trávníku

    , 0 komentářů

    V posledních letech si nejde nevšimnout zásadních změn v krajině okolo nás. Zatímco v loňském roce zemědělce i zahrádkáře trápila sáhodlouhá vedra bez konce, v letošním roce se na našich lesích výrazně podepsal kůrovec a klimatické změny spojené s oteplováním. Na mnoha věcech nemůže jeden člověk mnoho změnit, ovšem na jiných toho dovede změnit opravdu dost. A takovou možnost poskytují travnaté plochy na vaší zahradě.

  • Písčitá půda potřebuje pravidelnou zálivku.

    Jak vylepšit písčitou půdu

    , 0 komentářů

    Lehká a suchá půda s vysokým procentem písku a štěrku v sobě nedovede zadržovat vodu a vyplavuje živiny do spodních vrstev. Proto je třeba o ni celoročně pečovat a vylepšovat ji rašelinou, hnojivy i kompostem. Potom se v ní bude skvěle dařit kořenové zelenině, bylinkám, cibulovinám i stepním trvalkám.

  • Soutěžte s námi o půdní přípravky!

    Vyhrajte 4x BIO půdní přípravek ESCUBE GARDEN STROMY!

    , 0 komentářů

    Léto je v plném proudu a pro zpestření jsme pro vás připravili zajímavou soutěž. Stačí správně zodpovědět dvě soutěžní otázky a splnit soutěžní úkol a můžete zdarma získat jeden ze čtyř BIO půdních přípravků pro podporu růstu stromů! Soutěž probíhá do 3.8.2021.

  • Jak na opravu zahradního lehátka

    Jak opravit zahradní lehátko? Návod krok za krokem

    , 0 komentářů

    Lenošení na zahradě, na terase či na balkoně nám umožňuje zahradní lehátko. Pokud už neslouží jako dřív, s největší pravděpodobností stačí jen vyměnit potah. Pokud se potah trhá a po dlouhém pobytu na slunci a střídavém dešti už se rozpadá, opravte si lehátko sami. Poradíme vám jak na to. 

  • Správně zasazený okrasný strom se vám odvděčí svou krásou

    Jáma pro výsadbu okrasného stromu

    , 0 komentářů

    V dnešním článku si povíme něco málo o správných parametrech jámy pro sadbu okrasného stromu.

  • Angrešt - plody na keři

    Angrešt se výborně hodí do malých zahrad

    , 0 komentářů

    Dá se pěstovat v polostínu. Snese chladnější oblasti. Netrpí na jarní mrazíky. A především se hodí do malých zahrad, jedlých předzahrádek a vůbec míst, kde počítáte každý centimetr. Přečtěte si o tom, jak tohle zdravé a na vitamíny bohaté ovoce pěstovat.

  • Tipy na letošní sezónu

    4 tipy, jak vyladit zahradu na léto

    , 4 komentáře

    Příjemné počasí nabádá konečně vyjít na terasu nebo na zahradu a pořádně si umazat ruce od hlíny. Už víte, jaké nové květiny zasadíte a co letos přesadíte do svých oblíbených truhlíků?

  • Soutěžte s námi o tlakové postřikovače!

    Soutěžte s námi o tlakové postřikovače!

    , 0 komentářů

    Na začátek sezóny jsme pro Vás připravili krátkou soutěž. Stačí správně zodpovědět otázku a splnit soutěžní úkol a můžete zdarma získat jeden ze tří tlakových postřikovačů Gloria Hobby 100! Soutěž probíhá do 31.5.2017.