• dřevěná kvedlačka průmyslové výroby

    Kvedlačka jako vánoční vzpomínka

    , 0 komentářů

    Svátek Tří králů, který se slaví 6. ledna, je posledním dnem vánočního období. Po něm přichází čas na likvidaci vánoční výzdoby, včetně stromku. Měli jste letos tak krásný kus, že je vám líto ho vyhodit? Sáhněte pro pilku a vyrobte si originální kvedlačku - samorost.

  • mezi vzácné ptačí hosty patří v zimě brkoslav severní

    Pozvěte ptáky na hostinu

    , 1 komentář

    Tentokrát nemáme na mysli pravidelné sypání do krmítek, ale výsadbu takových stromů a keřů, které na vaši zahradu přilákají co nejvíce ptačích druhů. Zatímco některé jim poskytnou potravu i v zimních měsících, další se mohou stát vhodným útočištěm v době hnízdění. Tušíte, které bobule patří mezi opeřenci k nejoblíbenějším?

  • vánoční dekorace z růží, svíčky, zeravu a černých bobulí

    Přizdobte sváteční stůl květinou

    , 0 komentářů

    K vykouzlení příjemné vánoční atmosféry postačí i malý počet rostlin. Květy můžete upravit na talíř, který bude ladit s celkovým prostíráním a doplnit svíčkou a trochou zeleně.

  • dárky můžeme

    Dárky zabalte elegantně, ale zároveň osobitě

    , 0 komentářů

    Před Vánocemi se to v obchodech často hemží až kýčovitě pestrými papíry na balení dárků. Připravili jsme pro vás inspiraci, jak zabalit dárky i do jednobarevného balicího papíru. Porozhlédněte se po zahradě, využijte zbytky větviček z vánočního aranžování a věřte, že originálně zabalené dárky udělají velkou radost.

  • citrusové plody mají nejčastěji barvu oranžovou, žlutou nebo zelenou

    Kouzlení s pomerančovou kůrou

    , 0 komentářů

    Usušené plátky pomerančů, případně i dalších citrusových plodů, jsou oblíbenou součástí vánočních dekorací. Ať už si je sušíte sami a nebo je kupujete usušené, nejsou zrovna nejlevnější. K výzdobě však můžete využít i kůru, která by po konzumaci dužiny skončila v odpadu.

  • svíčky umístěné v květináčích

    Vánoční inspirace pro vaši zahradu

    , 4 komentáře

    Velmi snadno a rychle můžeme vykouzlit vánoční atmosféru i v okolí svého domu. Při volbě dekorací však nesmíme zapomínat na náročné podmínky, kterým bude výzdoba v zimním období vystavena. Zvlášť důkladně naši výzdobu prověří silný vítr či sněhová vánice.

  • pěkně zabalený dárek potěší dvojnásob

    Tipy na vánoční dárky pro malé i velké zahradníky

    , 2 komentáře

    Vybíráte dárek pro náruživého zahrádkáře? Nebo potřebujete potěšit někoho, kdo zahradničí jen za oknem či na balkoně? Připravili jsme pro vás patero tipů na pěkné, ale zároveň i velmi praktické dárky pro zahradníky začínající i pokročilé.

  • materiál na výrobu adventního věnce

    Inspirace pro adventní věnec

    , 0 komentářů

    Nejrychleji získáme adventní věnec nákupem. Ale ne vždy objevíme takový, který vyhovuje našim představám o barevnosti či zdobení. Nezanedbatelnou roli při pořizování adventního věnce může sehrát i jeho cena. Pokud máme zázemí zahrádky či blízko do přírody, můžeme si věnec vyrobit sami. Dobré rady získáme v některé adventní dílně pro veřejnost.