Vytvořte si skalku



Co vypadá na zahradě opravdu hezky? Skalky s rostlinami. Pokud jste tvořivý člověk, můžete si vyrobit vlastní – i zcela jednoduchou, která vám udělá hodně parády. Ideální je budování do mírného svahu či kopce, který si můžete i uměle vytvořit. Dopředu si upravte terén a místo pořádně vyplejte, zamezíte tím případným problémům a prorůstání nechtěných trav. 

Pamatujte, že skalka by měla působit přirozeně, a proto využívejte podobné, převážně jednobarevné kameny. Umisťujte spíše nepravidelné tvary než ty uměle zaoblené. 

 

Zasaďte bylinky 

Už nyní si připravte bylinkou zahrádku nebo květináč s oblíbenými bylinkami. Mátu vysaďte už nyní v dubnu, s příchodem jara. Nejen, že krásně voní, ale je navíc užitečná. Má pronikavou vůni, která osvěží každý pokrm. V létě s ní můžete namíchat různé nápoje, přidat ji k masu nebo do salátů a jiných letních pokrmů. Doporučuje se zasadit ji do samostatného záhonku nebo květináče.

Podobně funguje také levandule. Tu byste měli vysadit v podobném období, nejlépe v březnu či dubnu. Má ráda slunce, hodí se jak na zahradu, tak na zmíněnou skalku. Kromě okrasné funkce na zahradě, ji můžete použít také v kuchyni. Je to oblíbená surovina do pokrmů i do nápojů. Utrhněte lístky a přidejte je do bábovky nebo jako další přísadu do nádivky. Je oblíbená jak v čaji, tak i v domácí limonádě. 

Tip! Pokud si plánujete pořizovat zahradní nábytek, květináče nebo jiné doplňky na zahradu, inspiraci hledejte v letáku Möbelix

 

Pořiďte si vířivku 

Že je to na léto zbytečné? Omyl. I taková vířivka může v létě dobře posloužit. Vybírejte mezi klasickou nebo nafukovací verzí, podle toho, kam ji chcete umístit a jak intenzivně ji plánujete využívat. Vířivka se hodí nejen pro chladnější večery. Je to skvělá alternativa bazénu, ale také ideální místo pro pořádný odpočinek. Navíc se ukazuje, že pár minut strávených ve vířivé vaně odbourává psychický stres a je prospěšné pro celý pohybový aparát. 

 

Když jste pro bazén 

Pokud jste spíše pro bazén, vybírejte pečlivě. Jste pro zapuštěný, nebo nadzemní typ? Chcete menší, nebo hlubší variantu? Výrobci myslí i na atypické prostory a dokážou vyrobit bazén na míru. Je to ideální způsob, jak se během léta osvěžit, užít si čas s rodinou a být co nejvíce venku na prosluněné zahradě. Pozvěte kamarády nebo sousedy a spojte grilování s koupáním v bazénu.