Krása podzimních listů skvěle vynikne, pokud je z druhé strany nasvítíme. Tenhle efekt můžeme využít při polepení lampionů či sklenic. Pokud budeme listy lepit na kulatý povrch, nemohou být úplně suché, ale pouze zavadlé (jinak by se lámaly). Na rovné plochy snadno přilepíme i vylisované listy.



Pro vytvoření základy kulatého lampionu můžete použít připravenou stavebnici (obsahuje nejen základ lampionu, ale také drát, dřevěnou tyč, držák na svíčku a transparentní papír). Zhotovit jej můžete i z domácích zdrojů (základnu získáte např. z kulaté papírové krabičky od sýra, kterou uvnitř vyložíte alobalem; na stěny použijte papír, který bývá označován jako snímací, pauzovací (pauzák), transparentní kopírovací papír či tracing paper. Pro daný účel dobře poslouží i pečící papír).

stačí pár listů, skleniček a svíček překrývání listů nabízí zajímavé efekty

krása listů vynikne při nasvíceníJeště snadněji zhotovíte podzimní lucernu. Stačí zvolit vhodnou sklenici, do které vložíte zdroj světla (např. čajovou svíčku). Zvenčí na stěny sklenice nalepíte atraktivně zbarvené či tvarované podzimní listy. Případně můžete sklenici před nalepením listů obalit hedvábným či již zmíněným pauzovacím (pečícím) papírem. Zajímavý efekt vznikne, pokud některé listy přelepíme přes sebe.

Rady jaké listy se mohou pro vytváření dekorací hodit najdete v článku Kdy začít sbírat podzimní listy?