venkovní věnec zhotovený ze smrkových sišekUmístění dekorací volíme tak, abychom na ně dobře viděli z okna. Přece jen čas přímo strávený na zahradě je v zimním období velmi omezený.



Pro závětrné zákoutí terasy se hodí originální svícen v zahradnickém stylu. V tomto případě kromě svíček nemusíme nic dalšího kupovat. Stačí, když se poohlédneme po menších květináčích, které vyplníme pískem či drobnými kamínky. Pak už jen zapíchneme svíčky, přizdobíme je větvičkami a drobnými bobulemi. Pokud máme dost času a rádi tvoříme, můžeme ozdobit také povrch květináčů.

Ať už zapalujeme svíčky doma nebo venku, nikdy bychom neměli nechávat živý oheň bez dozoru. Samozřejmostí by měla být dostatečná vzdálenost od všeho hořlavého.

Velmi dobře vypadají věnce zhotovené z přírodnin. K výrobě elegantního věnce na snímku posloužily smrkové šišky, které doplnily krémově bílé kuličky v několika velikostech. Podobné doplňky snadno seženeme v hobby marketech či velkých zahradních centrech. K připevnění dekorací dobře poslouží aranžérské drátky nebo tavná lepicí pistole. Zákoutí příjemně oživí větve jehličnanů v květináči. Výzdobu podtrhnou i vhodně umístěné lampičky se svíčkami.

Kouzlo vánoc můžeme přičarovat také ozdobením jehličnanu rostoucího přímo v zahradě. Taková volba je opravdu ekologická – stromek není třeba řezat, odpadají problémy s šokem, který živé stromky v květináčích zažívají při umístění v teplém bytě. Jen bychom měli být dostatečně ostražití při výběru osvětlení. Na trhu se kromě seriózních prodejců objevuje také mnoho těch, kteří si s bezpečností výrobků hlavu nedělají. Pozor bychom měli dát také na to, aby nedošlo k popálení, a tedy poškození, větviček od osvětlení.

venkovní stromek s vánoční výzdobou