• Zahrada na svažitém pozemku

    Zahrada ve svahu - jak zpřístupnit a zpevnit svah a co vysadit

    , 0 komentářů

    Jakkoli nemusí pozemky umístěné ve svahu působit na první pohled výhodně, pro majitele mohou mít v některých případech i své kladné stránky. A pro určité lokality je svažitý terén dokonce vítaným benefitem. Těm zahrádkářům, jimž však zahrada ve svahu přidělává vrásky na čele, nabízíme návod s eventuálními možnostmi, jak danou situaci řešit.

  • koupě semen: výsev semen kopru

    Než se vypravíte nakupovat semena

    , 1 komentář

    Čas, který vynaložíte rozvaze před nákupem semen, se vám mnohonásobně vrátí. A to především tehdy, když zvolíte semena nejvhodnější pro vaše podmínky. Nejlepší není mrkev s nejkrásnější fotkou na obalu, ale taková, která na vaší zahrádce poroste nejlépe a ještě si na ní pochutnáte.

  • k nejoblíbenějším patří vánoční hvězdy s červeným byvarvením honích listů

    Jak prodloužit život vánoční hvězdě

    , 0 komentářů

    Vánoční hvězda se i u nás stala oblíbenou dekorací svátečně vyzdobených bytů. Naše příbytky však nemusí opouštět společně s další vánoční výzdobou krátce po startu nového roku. Při vhodné péči nám může dělat radost nejen dlouho po Vánocích, ale třeba i v příštím roce.

  • Úroda jablek připravená k dalšímu zpracování pro kalvádos

    Domácí kalvádos aneb pálenka z jablek

    , 2 komentáře

    Máte ve sklepě ještě loňskou jablečnou úrodu, kterou nestačíte zkonzumovat? Pokud patříte mezi ty šťastnější zahrádkáře, kterým se v předchozím roce urodilo větší množství jablek a není ve vašich silách je všechny spotřebovat, máme pro vás skvělý tip pro jejich další zpracování.

  • plánování zahrady začíná nákresem

    Jak získat plán zahrady?

    , 0 komentářů

    Každý, kdo to myslí s budováním zahrady vážně, by měl mít solidní plán. A to nejen co se nápadů a jejich proveditelnosti týče, ale také ve smyslu nákresu a časových horizontů. Hned v úvodu upozorňujeme, že plán nezískáte snadno ani zadarmo.

  • sýkora babka na tukovém krmítku

    Ptačí tukové krmítko 6x jinak

    , 0 komentářů

    Pokud s oblibou pozorujete ptačí hosty na krmítku, můžete jim v zimních měsících kromě sypaných semen nabídnout lůj či tukovou směs. Koupit můžete již hotové tukové koule. Složitá však není ani vlastnoruční výroba. Nejen, že výsledné krmení pořídíte levněji, ale můžete do jeho výroby zapojit i děti.

  • i sfukování svíček vyžaduje zvýšenou opatrnost

    Šťastné a bezpečné

    , 1 komentář

    Právě v období vánočních svátků si ve zvýšené míře užíváme kouzlo pohledu do živého ohně. Ať už si s oblibou rozsvěcíme svíčky, zapalujeme oheň v krbu či třeba jen necháme byt provonět purpurou či františky, vždycky musíme mít na paměti neúprosné pravidlo požární bezpečnosti: otevřený oheň nikdy nesmí zůstat bez dozoru.

  • k dekoraci můžeme použít sušené plátky pomerančů a jablek

    Jak sušit citrony a pomeranče

    , 3 komentáře

    Sušené plátky citrusových plodů patří k oblíbeným ozdobám adventních dekorací a vánočních stromků. Plátky sušených pomerančů si můžeme koupit již usušené, ale velmi snadno si je připravíme sami. Sušit můžeme i celé plody či jen oloupanou kůru, z které před sušením vykrájíme nožem či formičkami požadované tvary.